Erasmus

Erasmus

ERASMUS+

Határidő és számos fontos részlet az ELTE Erasmus honlapján: https://www.elte.hu/erasmus/palyazat
Pályázz párhuzamosan Campus Mundira is, ezzel nagyobb ösztöndíj jár: http://www.tka.hu/palyazatok/4811/campus-mundi

Fontos: a motivációs levélnek (amely azonos a tanulmányi tervvel, és nincs hozzá formanyomtatvány) minden pályázott egyetem esetében tartalmaznia kell 20 kreditnyi tárgyat, és annak indoklását, hogy miért lenne hasznos, ha ezeket tanulhatnád! Nem regényeket kell írni, hanem rövid konkrétumokat!
Mi számít nagyon a pályázáskor: tanulmányi átlag és nyelvvizsga. Ha kihagyod a motivációs levélből a konkrét kurzuscímeket (ez negatívan :-) ). Egyéb kategóriában lehet plusz pontokat szerezni, ilyen esetekben (TDK, egyéb tudományos eredmények, konferencia előadások, HÖK-ös tevékenység, országos szinten kiemelkedő sporteredmények) pecséttel ellátott, hivatalos igazolásra jár csak plusz pont! Földrajzos hallgatóknak nem kell feltölteni a tanulmányi eredményeiket a Neptunba.
Egyes partneregyetemek esetében korlátozott, hogy csak BSc-s vagy MSc-s hallgatók pályázhatnak. A Neptun csak a számodra pályázható egyetemeket mutatja meg. Német, francia, spanyol és portugál célegyetemek esetében az oktatás nyelve az adott ország nyelve. Egyéb esetekben többnyire jó az angol.

Földrajzosok számára pályázható egyetemek (részképzés):


Szakmai gyakorlat esetében Te keresed meg magadnak a fogadó intézményt!
Kérdés esetén keress, de csak akkor kérdezz, ha előbb elolvastad a honlapot!!! :-)

Szalkai Gábor
hajnalihegy@gmail.com