Tanszéki részvétel balatonfüredi konferencián

2024.01.30.
Tanszéki részvétel balatonfüredi konferencián

Január 26-án Balatonfüreden került sor, immár harmadik alkalommal, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség és az MTA Regionális Tudományok Bizottsága Területpolitikai Albizottsága közös szervezésű téli területfejlesztési konferenciájára, "Budapest 150 - Balaton 160 - a főváros és a magyar tenger a társadalmi térben" címmel. A rendezvényt Majer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár nyitotta meg.

A délelőtti szekcióban előadott Professzor Pálné Kovács Ilona (korreferált: Dr. Finta Zsolt), Dr. Fleischer Tamás (korreferált: Oszter Vilmos), illetve Dr. Szabó Pál és Turcsán Zsolt (korreferált: Dr. Csite András). A szekció moderátora Dr. Faragó László volt.

A délutáni szekcióban Dr. Szűts István Gergely és Fekete Károly tartott előadást. A moderátor Dr. Molnár Gábor volt.

Ezután kerekasztal beszélgetés zajlott Oláh Miklós moderálásával. A beszélgetés résztvevői Gauder Péter, Dr. Szegvári Péter, Semsei Sándor és Sziszenstein Ferenc voltak.

Tanszékünk több vonatkozásban is képiseltette magát a konferencián: Szabó Pál oktatónk és Turcsán Zsolt doktoranduszunk (NKFIH) "Egyensúlytalanságok és fejlesztéspolitikai tervek a Budapest-vidék kettősségben" címmel adott elő. Oszter Vilmos doktoranduszunk (KTI) országos és balatoni közlekedési témában korreferált. Fekete Károly doktoranduszunk (BFÜ) pedig "A területfejlesztés feladata a Balatonnál" című előadását prezentálta a délutáni szekció folyamán.

Az előadások prezentációi nemsokára elérhetők lesznek a BFT honlapján.

Dr. Szabó Pál előad

Turcsán Zsolt előad

Balatonfüredi konferencia részletes programja:

Balatonfüredi konferencia részletes programja:

0

/

0

0

/

0