Új sorozat a városkutató műhely honlapján

Izsák Éva | 2020.04.27.
Új sorozat a városkutató műhely honlapján

A mai nappal sorozatot indítottunk a Városkutató Tudományos Műhely Facebook oldalán. Kéthetente újabb városokról, fővárosokról fogunk írni négyen néhány gondolatot, összesen 8–10 oldalban. Fényképekkel, idézetekkel.

Földünk lakosságának több mint fele városokban él. A társadalmi környezet városokká alakítása az elmúlt fél évszázadban rohamosan növekedett. Egyre nagyobb, hatalmassá duzzadt városok mutatják az ember térhódítását. Megszoktuk a zsúfolt utcák zaját, múzeumok hangulatát, kávézók illatát. Sok olyan város van a világban, amelyek ismerete részévé vált életünknek.

Sokféle szempontból vizsgálhatjuk a városainkat. Szeretnénk bemutatni a többféle nézőpontból csodált településeket. Izsák Éva városföldrajzos, S. Nagy Katalin művészettörténész, Halász Levente geográfus-idegenvezető, Békési László  geopolitikus-közgazdász-szociológus köszönt kéthetente egy egy várost. Szeretnénk megosztani gondolatainkat a Tisztelt Olvasóval, abban a reményben, hogy ezek  a rövid írások szemléletformálást és egyben a szellemi tér növekedését is jelenthetik.

Kívánunk kellemes és hasznos időtöltést írásainkkal,  a bezárt hétköznapok színesítését.  Köszöntjük a bemutatott városok atmoszféráját, színeit és sokaságát.

Írásainkat az alábbi címen érhetik el: https://www.facebook.com/varos.elte